Asszertív kommunikációs workshop

Van fény az alagút végén. Bántás, kritika, megalázás, szégyen, fájdalom, veszekedés, kiabálás, türelmetlenség… Ezeket érezzük egy rosszul sikerült kommunikációs helyzet után. Sokan tudjuk már, hogy mi az asszertivitás, de nem alkalmazzuk elég jól az életünkben. Miért? Mert könyvekből csak minimálisan (10%) lehet bármit megtanulni. Egy gyakorlatorientált alkalmon több helyzetben kipróbálhatod magad, amelyeket szinte biztosan (90%) már aznaptól alkalmazni is fogsz az életedben.

Sokat ad, ha kapsz kézzel fogható információkat. Nem arról, hogy mi az oka a kommunikációs elakadásaidnak, hanem arról, hogy mi az, amit már most jól csinálsz. Tőlünk személyre szabott visszajelzésekre számíthatsz. A tör, amit a saját szívünkbe (passzivitás) és mások szívébe (agresszivitás) szúrunk sok fájdalmat okozhat nekünk nap, mint nap, de szépen vívni, beszélgetni egy művészet.

  • Kiabálok a gyerekemmel/párommal és egész nap őrlődünk utána. Hiába kérek bocsánatot azt már nem tudom semmissé tenni.
  • Nem állok ki magamért, amikor úgy érzem bántanak és agyalok hónapokig, már fáj a mellkasom és felemészti az energiáimat.
  • Segítségre van szükségem, de nem kérek, mert nem tudom, hogy hogy kell vagy úgy érzem, hogy mindent nekem kéne megcsinálnom. Nem vagyok elég erős…
  • Azt mondják a körülöttem élők, hogy nem értem meg őket

A workshop időpontja: 2022. április 23. 10-17 óráig

10-11-ig ismerkedés, ráhangolódás

11-11.45-ig Mi az asszertivitás? (gyakorlatiasan feldolgozva)

12-13-ig Helyzetek

13-14-ig ebédszünet

14-16-ig kérdéses helyzetek megbeszélése, skálázás

16.30 kiértékelés, lezárás

Maximum 20 fő vehet részt a workshopon.

Akik várnak Téged ezen az alkalmon:

Dayfly Kriszti coach, kommunikációs szakember és Bánki Lajos coach, lelkipásztor, mindketten a Pünkösdi Teológiai Főiskola oktatói

Lajosról néhány mondat: