Önképzés Mesterfokon Édesanyáknak

Zárt Facebook csoport

Megoldásfókuszú szemlélettel kiegyensúlyozott Édesanya leszel!

Több, mint 1000 Dayfly Édesanya olvasgatja a napi bejegyzéseimet és beszélgetnek ezekről. Egy közös mindannyiukban. Tudatosak szeretnek lenni az életükben és ösztönösek az anyaságban. Hogyan lehetséges ez? Úgy, hogy tudatosan ösztönösek. Minden válasz, megoldás ott van bennük, nekem pedig az a részem ebben, hogy segítem őket abban, hogy tisztán lássanak.

Saját életemből, tapasztalataimból hozom a témákat és persze hírt adok arról is, hol, mikor találkozhatunk.

A szemléletváltás nem egy varázslat. Kis lépésekben lehet előrehaladni. Ezeket a lépéseket adom meg minden nap.

Drága Édesanya!

 

Te milyen vagy igazából? Elvársz magadtól olyan dolgokat, amikre nem is vagy képes? Mert azt mondják, mert úgy logikus, mert úgy jó, mert úgy helyes, mert mert mert…
Mik azok a dolgok, amiket kötelességednek érzel? Ezek a nevelésedből adódnak vagy Te alakítottad így az életed? 
Ki az, akinek meg akarsz felelni? Ha vele találkozol jobban akarsz kinézni, kitakarítod az egész lakást, kontroll alatt tartod a beszédedet, mind tartalmilag, mind a stílusára vonatkozóan? Nagyon számít számodra, hogy rá jó benyomást tegyél? Jobban, mint másnál? Esetleg nem csak egyes személyek esetében, hanem mindig meg akarsz felelni? Sokat jár azon az agyad, hogy mit gondolnak, beszélnek rólad? Volt már olyan érzésed egy találkozó után mintha nem is önmagad lettél volna? 
Számomra mindig is fontos volt, hogy értelme legyen annak, amit csinálok. Ne csak ösztönös cselekedet legyen, megszokás, hanem valóban jó legyen, működjön, szeressem. A napokban jobban odafigyeltem arra, hogy mit miért teszek. Belső motíváció, hogy mindent a helyére rakjak, szeretem a rendet. (Hatalmas szerencse, hogy Árpi is.) Általában nem variálok, ha megtaláltam a helyét, akkor az oda is kerül a jövőben. Az is jó érzéssel tölt el, hogy ha bárki betoppan, akkor nem hevernek szét a dolgaink. Leginkább azonban így érzem jól magam. Van, aki minden héten átrendezi a lakást, új ötletei vannak a dizájnra, de a pakolófelületekre vonatkozóan is, vagy nem zavarja a rendetlenség. Viszont, ha magyarázkodik valaki, akkor mégis vannak kétségei, csak nem tudja, nem akarja ezt bevallani. 
A reggeli és esti evésnél, öltözésnél, készülődésnél zavar Téged, ha felborul a sorrend? Ha valaki máshova pakolja a dolgaidat a konyhában, a fürdőszobában, akkor legyintesz vagy rögtön (dühösen) visszarakod?
Mi a helyzet azzal, ha feladatot intézel, dolgozol? Eltervezed a napodat és borul minden, mert közbejön valami, pl.: zárva van a bank, a főnök kitalált valami halaszthatatlan feladatot, beteg lett a gyerek. Ilyenkor nem tehetsz mást, újratervezed a teendőidet. Képes vagy erre nyugodtan?
Tegyél egy próbát! Egy “mániádat” változtasd meg! Csináld másként! 3 nap múlva hiányzik a régi állapot vagy megszoktad az újat? Ne lejjebb add, hanem feljebb tedd a lécet! Elsősorban olyan tevékenységet keress, ami sokat foglalkoztat, amin szoktál gondolkodni.
Ha pedig olyannal van találkozód, akinek a társaságában feszengsz, tervezd meg jobban, hogy miről fogsz beszélni, mit fogsz felvenni. Ne azon gondolkozz, hogy Neki mi tetszene, hanem, hogy Neked, hogy lenne a legjobb!

Isten hozott:

Dayfly Kriszti

 

Nekem a Dayfly egy csodás lehetőség, hiánypótló, eredeti, valódi segítséget és útmutatást nyújtó dolog.
Motto, a Legyél jelen velem szinte naponta visszhangzik a fejemben, emlékeztetve arra, hogy éppen hol és kivel kell(ene) jelen lennem, segít visszahúzni a jelenbe, ami nekem nagyon fontos mert hajlamos vagyok minden körülmények között elkalandozni gondolatban. Nem kevésbé jelentős az “Önképzés mesterfokon”, az első gondolat ami megfogott, főleg, hogy édesanyákra kihegyezve. Éppen az anyaságomban való fejlődéshez kerestem valamit mikor megjelent a képernyőmön a csoport linkje. Tehát Önképzés jött majd az utóbbi 3-4 hétben érzem, hogy valóban Mesterfokon. Szárnyalok, mióta a Dayfly-jal kapcsolatba léptem.

Sz. Éva

Szuperek az ötletek! Nekem ami még nagyon tetszett és szívesen csinálnám újra bármikor, az a 4 napos kihívás, akár tematikus formában is valahogyan. De jó, hogy ilyen élő a csoport és ilyen gondoskodó vagy Kriszti! 

Nóra

Én sokkal türelmesebb vagyok a kislányommal és ez jó érzés. Ezenkívül, ami nekem nagyon fontos, hogy rájöttem, nem olyan ember vagyok amilyennek beállítanak, nem kell azonosulnom a rám húzott karakterekkel. Még nem egészen találtam meg a valódi önmagam, még idő kell, mert pokoli nehéz az önismeret. De azt már tudom, hogy milyen nem vagyok, és ez is valami.

Viki

Megtaláltam az utam. Tudom, hogy mi a célom és mit szeretnék elérni az életben. Ezáltal a napi nehézségekkel is könnyebben megbírkozok, hiszen nem vagyok belül frusztrált. Kalandként élem meg az egészet és minden nap várom a következő kihívást.

Móni

Egy nehéz időszakban ment épp a napi cél és a napi pozitívum. Sokat segített a helyes fókuszálásban.

Eszter

Nekem ez a csoport a kezdetektől arra hìvta fel a figyelmemet, hogy soha nem vagyok egyedül, nem vagyok különc ès gyenge, ha felvállalom ès kikommunikàlom, hogy vannak nehèzsègeim. Hogy nem kell mindig szuperhőskènt èlni az èletemet.
Illetve, hogy nem kell tabukènt kezelni a mai vilàgban az anyukàk problèmàit, hiszen ezek valós kihívàsok. Tudatos ‘munkàval’ megoldàst kell ràjuk talàlni, mert mindenkinek ez az èrdeke.

Heni

Régóta keresem az utam. Sokáig csak sodródtam. Most érzem haladok valamerre, érzem, hogy szükség van rám. Egyre beljebb megyek magamba és ezzel együtt egyre jobban kinyílok és rátalálok önmagamra.

Anna

Én szombaton elmentem egy helyi önismereti tréningre. Apuka volt a gyerekekkel 9-től 2-ig. Kikapcsolódtam 🙂Amíg nem csatlakoztam ide, szerintem azt sem tudtam mit jelent az önismeret, hogy mennyire fontos. Köszönöm Kriszti! Úgy érzem elindultam egy úton. Jó az irány is! ❤️

Orsolya

… és közben már nem is tudom hogyan találtam Rád ☺ Tele van az életem olyan emberekkel, akik, mind a fejlődésemet szolgálták. Persze nem ilyen tündérmese megélni mindezt. Nagyon sok sírás, felismerés, oldás, megélés… Nagyon sok mindent kellett feldolgoznom, és nagyon sok feladatot kaptam, újra meg újra… – amik nehézséget okoznak. Mégis hálás vagyok.

Anita

Nekem a Daylfly nyugalmat jelent. Tudom, hogy ha nagy elakadás lesz az életemben, kihez forduljak <3 és rengeteget segítettél már abban, hogy tényleg jelen legyek a Dayfly egy csodás lehetőség, hiánypótló, eredeti, valódi segítséget és útmutatást nyújtó dolog.

Szabó Angelika

… számomra maga a dayfly, ez a csoport, a közösség a fejlődést adja, lehetőséget nyújt, hogy őszintén írják és elgondolkodjak mind a kérdéseken, a posztokon, mind a mások által adott válaszokon.

A mottó: Legyél jelen Velem! Rengetegszer visszhangzik a fejemben egy nap során, és segít visszahúzni a jelenbe. Lényege úgy gondolom, hogy ne töprengjünk a múlton, ne gondolkodjunk annyit a jövőn, hanem éljük meg a mát, a MOST legyen fontos, ahogy a tiszavirágnak is. Ez rengeteg problémát segítene kiküszöbölni, és így anyaként is másképp élhetjük meg a mindennapokat.

Kriszti, te mindig fejleszted, képzed magad, tanulsz, ami természetesen érezhető a csoporton, a posztokon is. Szeretem, hogy mindig előrukkolsz valami újjal, és mindig a lehető legjobbkor jön számomra egy kicsit hosszabb, elgondolkodtató, fontos poszt. 

Sokkal türelmesebb vagyok a kislányommal és ez jó érzés. Ezenkívül, ami nekem nagyon fontos, hogy rájöttem, nem olyan ember vagyok amilyennek beállítanak, nem kell azonosulnom a rám húzott karakterekkel. Még nem egészen találtam meg a valódi önmagam, még idő kell, mert pokoli nehéz az önismeret. De azt már tudom, hogy milyen nem vagyok, és ez is valami.

Jennifer

Dayfly Önképzés Mesterfokon Édesanyáknak/Édesapáknak

A DAYFLY egy közösség.
A DAYFLY fejlődés.
Csatlakozz Te is a zárt Facebook csoportokhoz!

Maradjunk kapcsolatban!

Zárt Facebook csoport
szia@dayflykriszti.hu

A kényelmes és biztonságos fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja. MBN engedély száma: H-EN-I-1064/2013
Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.