Elvonulás

DAYFLY ELVONULÁS

háromnapos hétvége Édesanyáknak

Fáradt, kimerült, motiválatlan, türelmetlen vagy?

Az önsegítő könyvek, videók, csoportok már nem nyújtanak igazi megoldásokat a számodra?

Kiabálsz, elfelejtesz dolgokat, kapkodsz? 

Az elmúlt év következtében anyák millió merültek ki és nincsenek jól. A tudatos nők sok mindent tudnak arról, hogy hogyan ronthatják el a gyerekük nevelését, milyen sebeket okozhatnak nekik. Egyre nagyobb a lelki szakadék a generációk között és a fizikai távolságok is nőnek. Minden generáció jól akarta/akarja csinálni, de mindegyik más kihívásokkal küzd, mások a feltételek és az elvárások is. Most egy olyan tudatos időben élünk, ahol van tér és lehetőség, hogy dolgozzunk a bennünk és körülöttünk lévő békességen. Az aggódás, félelmek megbénítanak, fáradttá tesznek minket, az önismeret, a tudatosság, a kreativitás, a fejlődési szemlélet pedig segít, hogy önmagunk lehessünk, s így meglesz az a kellő spontaneitás, empátia, hogy a gyemekünknek is megadjuk ugyanezt.
    Így – ahogy Bruno Bettelheim is mondja Az elég jó szülő című könyvében- majd felnőttként is meglesz a képessége, hogy ne elfusson, hanem merjen szembe nézni a valósággal.

Most a fókusz az aktív pihenésé, a belső hangé, az alkotásé lesz. Nem KELL majd semmin sem “dolgoznod”. Csak velünk lenni és PIHENNI. Gyermeked nélkül leszel ezidő alatt, hogy önmagadra figyelhess.

„A tisztánlátáshoz sokszor elegendő a tekintet irányának a megváltoztatása.”

Antoine de Saint-Exupéry

Miben segíthet az elvonulás?

 • Tisztábban lásd mikre vágysz, mi ad erőt neked.
 • Merj önmagad lenni a hétköznapokban.
 • Tanulhass másoktól, láss élő, emberi példákat, hallj hasonló történeteket, amik megerősítenek, hogy nem vagy egyedül a nehézségeiddel.
 • Megtaláld a szerepeidben az összhangot és az igényeidet ki is tudd fejezni a szeretteidnek.
 • Egy biztos alapon állj bizonytalanul. Ahol elbírod a kérdéseket és külső körülményeket, mert az életed fő mozgatórugóit ismered és irányítod.
 • A gyermekeddel tudj kapcsolódni, játszani.

Csupán 18 főnek tudunk egy ilyen hétvégén helyet biztosítani. Gyere és töltődj velünk!

Program

Péntek

 • érkezés 14-16 óra között
 • 16-19-ig ismerkedés, közös alkotás a gondolatainkból, megtalálni, hogy mire keresed a válaszodat
 • közös vacsora

Szombat

 • közös erdei séta, régóta nem alvóknak nem kötelező
 • 9-12-ig megoldásfókuszú műhely Dayfly Krisztivel. Téma: Szabad, érző és értő ember vagyok.
 • 12-13-ig ebéd (rendelhető a helyszínre is vagy magaddal is hozhatod)
 • 13-16-ig Játékkészítő workshop Csóka Eszterrel. Téma: Hogyan tudod megteremteni a gyermekednek azt a környezetet, ahol önmaga lehet és saját ütemében fejlődhet? Mindenki készít egy saját játékot gyermekének!
 • 16-19-ig fakultatív program (séta, csendes pihenő, feltöltődés, közös beszélgetés vagy, amit el tudsz képzelni)
 • 19-től lazítás, játék, közös vacsora, “RE-csere”: ruhák, kendők, ékszerek… (Hozd el, ami már neked nem kell és vigyél magadnak valami újat!)

Vasárnap

 • reggeli séta az erdőben
 • reggeli
 • 9-12-ig önbizalom növelés mesterfokon
 • igény esetén: ebéd és délután masszázs
 • távozás 12 óráig azoknak, akik nem igényeltek ebédet vagy/és masszázst

Helyszín Pusztamarót a Gerecsében (Budapesttől fél-1 óra kocsival). A szállás egy nagy réten található. Az épületek 2020-ban lettek felújítva. 4-6 fős kisházak, saját fürdőszobával. Az országos Kéktúra, Mária-út is itt halad át.

a helyszín

Részvételi díj: 43.000 Ft (40% 17.200 Ft előleg, amelyet a szállásfoglalások és anyagvásárlás miatt nem áll módunkban visszatéríteni.)

Jelentkezési határidő: 2021. május 16-a éjfél.

A részvételi díj tartalmazza a szállást, szakmai programokat és eszközöket, anyagköltségeket a foglalkozásokon és a teljes ellátást (pénteken vacsora, szombaton reggeli-ebéd-vacsora, vasárnap reggeli-ebéd).

Amit nem tartalmaz: az oda- és visszautazás költségét.

Időpont: 2021. június 4. 14.00 – június 6. 12.00

Nem akarok lemaradni


Akik ezen a háromnapos saját úton kísérni fognak Téged: 

Dayfly Kriszti

Dayfly Kriszti vagyok, felnőttképző, nemzetközileg elismert megoldásfókuszú coach. Hosszú évek óta járom az önismeret útját. Az első gyermekem születése után tehetetlenséget, bizonytalanságot éreztem, mint aki egy bábban vergődik, aki nem tudja kinyitni a szárnyát és repülni, megélni a jelent. Ezért lett a márkám a Dayfly (tiszavirág). Nehezemre esett kiállni anyai kompetenciáimért, féltem, hogy hogyan fogom összeegyeztetni a munkát az anyasággal és mérhetetlenül fáradt, kimerült voltam. Az útkeresés közben megtanultam, hogy a válaszok bennem vannak. Éppen ezért tudok azonosulni a megoldásfókuszú coaching szemlélettel, melyben professzionális keretet adok és az első perctől hiszem, hogy Te vagy az életed szakértője. Az elmúlt évek sikerei: saját vállalkozás, szép otthon, főiskolai oktatói munka, saját könyv, több ezres édesanya csoport, rádiós és tévés interjúk (amelyeket a főoldalon meg is hallgathatsz). Mégis azokra a pillanatokra vagyok a legbüszkébb, ahol önmagam lehettem és ahol a másik fél is az volt. Ezekben az emberi kapcsolatokban hiszek, ahol van a megnyílásnak helye és annak is, hogy most nem akarok Tőled semmit.
     Célom, hogy az emberek, akik hozzám fordulnak egyszerűen jobban legyenek. Nyugodtak, kiegyensúlyozottak, magabiztosak az életükben. Azért foglalkozom elsősorban szülőkkel, mert érdekel a családi rendszer, érdekel az, ahogyan a gyerekek felnőnek, ahogy a nők és a férfiak vannak a párkapcsolat szoros közösségében. A szülő a kulcs a gyerekek életében. Képes-e meglátni, hogy milyen ő. Ehhez az értő és érző figyelemhez önmagunkon keresztül vezet az út.
     A dayfly tiszavirágot jelent, napi repülést. Vesd le Te is a bábod, hogy megéld a pillanatot! Az előítéletek helyett sokan kíváncsisággal tekintenek a kérész násztáncára és megélik vele a jelent. Még a Világörökség része is lett, tehát különleges, megismételhetetlen, ahogy mind azok vagyunk.
     A férjemmel 10 éve vagyunk házasok, egy 8 éves lányunk és egy 5 éves fiúnk van. Rákoskeresztúron élünk.


Csóka Eszter vagyok, közösség- és szervezetfejlesztő tréner, játék- és bábkészítő, drámapedagógus és 16 éve édesanya.
     Évtizedek óta veszem komolyan a játékot! Volt alkalmam művészeti projekteket vezetni, díszletet tervezni bábelőadásokhoz, játszószobákat tervezni bölcsődéknek és a felsőoktatásban tanítani. Számomra a legnagyszerűbb pillanatok, amikor valakivel játszótársakká leszünk: ott megszűnik tér, idő és az egymásra figyelés, a kreativitás, a felfedezés és az érzelmek veszik át a terepet. A játékban szerintem sok-sok minden ott van: az öröm, a fejlődés, a bizalom, a családi kommunikáció, a személyiségfejlesztés, a tudatos nevelés. Célom, hogy a játékot, ami sokszor ösztönös és magától értetődő más szemszögből is körbejárjuk. A workshopokon magunk készítjük el a játékokat/ játékkészleteket, hiszem, hogy ennek más energiája van. Igyekszem segíteni az anyukáknak, szakembereknek, hogy a gyerekek életkorának megfelelő tanulási/fejlődési tartalmakat megtaláljanak, és a hétköznapok élethelyzeteinek megfelelően szabadon, de ugyanakkor tudatosan tudják alakítani, terelni, segíteni a gyerekek (önálló) játéktevékenységét.
     A gyerekek életébe rengeteg játékeszköz ömlik be évről-évre, sajnos a legtöbb egymegoldásos játék és a túlzsúfolt környezet általánosnak mondható. Ezért is kezdtem el olyan játékeszközökkel foglalkozni, amik egyszerűségüknél fogva számos játékmagot rejtenek magukba, így hosszú éveken át inspirálóak lehetnek a gyerekek számára. Fontos számomra, hogy a játékidő ne elteljen, hanem megteljen tartalommal.

Tippek a családi békéhez, hiszen a gyermekeidre ezidő alatt mások fognak vigyázni:  

 • Jelezd, hogy egy új egyensúlyt szeretnél megteremteni, ahol mindenre és mindenkire jut idő.
 • Elmész, hogy pihenj és olyan megoldásokat találj, ami a család egészét segíti
 • Átgondolni, átszervezni a hétköznapokat mindig szinte az egész életben kell, a megszokott rutinból kilépve új, kreatív lehetőségek állnak a családtagok előtt.
 • Kérd a párod, szüleid, testvéreid, barátaid segítségét. Lehet 3 nap riasztóan sok lehet elsőre, de ha szervezel másnapra egy vendégséget ahová csak el kell menni, vagy egyik estére valakit, aki vigyáz a gyerekekre és a párod is elmehet, akkor megkönnyítheted a családod életét.

Hívd el az “anyabarátnődet”, akivel együtt sétáltok, akivel megosztod az érzéseidet, gondolataidat és akinek úgy gondolod szintén sokat adhat ez a hétvége!  

Szeretettel várjuk a közös napokat! Repülj!