A nők többsége ÖNÉRTÉKELÉSI problémákkal keres meg. Az anyaságunkban kulcsfontosságú a magabiztosságunk. A gyermekünk is akkor bízik bennünk, ha mi tudunk hinni saját magunkban. Itt vagyok, hogy segítsek ebben. 

Az #önazonosanya egy coaching szemléletű = kérdező, elfogadó, nem megmondó kézikönyv, amely segíti az elakadásaid önálló feldolgozását vagy a felismerést, hogy miben kérj segítséget akár tőlem, akár más mentális szakembertől.

Minden nap csak kapkodok és úgy érzem, hogy nem csinálok semmit.

A családtagjaimmal nem tudok normálisan kommunikálni.

Sok a konfliktusom a párommal és mindez a gyerek előtt zajlik.

Minden percemet leköti a gyerek, hulla vagyok és egy értelmes gondolatom sincs.

Elvesztem ebben az egészben, már azt sem tudom, ki vagyok valójában.

Változásra van szükségem, de nem tudom, hogyan induljak el.

Mindenhol tanácsokat hallok, olvasok, és hatalmas nyomást érzek magamon.

Úgy érzem, szar anya vagyok, és nem tudom, hogyan csinálhatnám jobban.

Neked is ismerősek ezek a gondolatok?

Nap mint nap átéled, de nem tudod, hogyan tudnál változást elérni?

 

Ismerem a helyzetedet, jártam én is a te cipődben. Jól tudom, milyen kétségbeejtőek ezek a napi küzdelmek, amikor az ember nem tud a belső erőforrásaira támaszkodni, amikor mindent azonnal kell megoldania, amikor nem olyan segítséget, megértést, figyelmet, törődést kap, amilyenre tényleg szüksége lenne.

Ezt a kézikönyvet azért írtam, hogy Neked kicsit könnyebbek legyenek a hétköznapjaid, hogy bízz önmagadban, és hogy tudd, hidd, érezd: ELÉG JÓ anya vagy.

 

Amiben segít Neked ez a kézikönyv:

 

Kiegyensúlyozott édesanyává válni

az otthonodban harmóniát teremteni

anyaként is önmagad
maradni

w

hatékonyabban
kommunikálni

A legfontosabb azonban ez:

Te vagy az anyaságod szakértője!

Évről évre egyre több nevelési és életmódbeli módszer és tanács lát napvilágot. Már arról is születnek – tapasztalataim szerint kevesek által látogatott – előadások, hogy mindennek mi az oka. A belső hang jelez, hogy ha valami nincs rendben a családunkban, és érthető, hogy igyekszünk valami működőképes megoldást találni a helyzetre. Ahhoz azonban, hogy a megfelelő irányba mozduljunk el, saját magunkban is érdemes keresni a változás lehetőségét, irányát és módját.

A DAYFLY célja, hogy támogató közeget teremtsen a mai szülőknek és segítsen nekik, hogy megtalálják a saját válaszaikat a kérdéseikre, megismerjék jobban magukat és belső motiváció alakuljon ki bennük a változásra. A kívülről jött tanácsoknál sokkal hatékonyabbnak találom ezeket. Hivatásom során látom, hogy ezek segítségével javulnak a házasságok, lesznek nyugodtabbak a szülők, kezdenek elfogadóbbak lenni önmagukkal és másokkal is, kevesebb lesz a konfliktusuk, és ami számomra a legnagyobb csoda: elkezdenek kapcsolódni a gyermekükhöz, megélni a jelent velük.

A gyermekeket fejlesztő könyvek is azért készülnek, hogy a gyerekeket előbbre vigyék, megtanítsák, megértessék egy probléma megoldását. Fókuszba állítva bizonyos témákat, mivel ugye több féle ilyen fejlesztő létezik. A te könyved is hasonló. Egy egy általad boncolgatott szituáció után rákérdez az olvasó saját helyzetére, az adott válasszal pedig előbbre lendíti a megoldása felé. Ellentétben a gyermek fejlesztőkkel itt nincs rossz válasz.

Odogwu Júlia

az Édesanyák (Szakértői) csoport korábbi adminja

Miért különleges ez a kézikönyv?

 

Mert megoldásfókuszú coach vagyok, és a könyv írása közben is azokat a gyakorlatias eszközöket használtam, amelyeket a coaching során szoktam. Nem ígérem, hogy könnyű olvasmány lesz, és azt sem, hogy egyik pillanatról a másikra fogja megváltoztatni az életedet. Sokat kell majd gondolkodnod közben magadról, a családodról, az életedről, a mindennapjaidról. Lehet, hogy egyik kérdésnél mosolyogni fogsz, a következőnél pedig könnyezni.

Mert kérdések azok bizony lesznek bőven. A jó pillanatban feltett megfelelő kérdések segíthetnek abban, hogy felismerjük, mik az igazi céljaink, milyen utat válasszunk, melyik megoldás mellett döntsünk.

A coaching…

 

átkeretez

megoldáshoz vezet

egy szemlélet

9

előrevisz

egyéni

A kérdéseket én teszem fel, de a válaszok mindig rajtad múlnak. Ezzel a kézikönyvvel igyekszem jó alapot adni Neked ahhoz, hogy felfedezd a saját utad, megtaláld a saját megoldásaid és elérd a kívánt változást.

Hogy olyan anya legyél, amilyen lenni szeretnél!

Ha Kriszti személyét a “Mi lenne ha” játékban kapott kérdéshez hasonlóan egy gesztushoz kéne hasonlítani, ő lenne az odafordulás és a nyitott, érdeklődő meghallgatás. Ő az az ember, aki nem csak beszél a bátorítástól, hanem az egész személye maga a bátorítás: teszi ezt merítve a saját önismereti útjából, elhívásából, őszinte motivációjából, s jó coach szakmaiságából, ezt tapasztaltam mind szakember kollégaként a tréningjein, mind egymást bátorító barátként a hétköznapi életünkben is.

Azt hiszem kevés olyan életszakasz van, ami az anyává-, apává-, családdá váláshoz hasonló mennyiségű szorongást és bizonytalanságot mozgósít bennünk és köztünk. Annyi információ ér minket a szülőség témájában kérve-kéretlenül, s olyan nehéz kiigazodni köztük. Olyan könnyű belesüppedni az értéktelenség – tehetetlenség érzésébe, ahelyett, hogy szabadon gyakorolhatnánk és élhetnénk meg saját magunkat.

Kriszti könyve pont ebben az utazásban segít, olyan, mint egy frissítő oázis a sivatagban: ahelyett, hogy egy újabb kedves hangon, de megmondaná, hogyan csináljuk, abban segít, hogy kilépjünk minden eddigi keretből, és merjük meghallani saját hangunkat. Felszabadít a tökéletlenségünk elfogadására és ezzel bátorít a fejlődésre. Mind szakemberként, mind anyaként jó szívvel ajánlom!

Záborszky Zsófia

pszichológus, tréner, az Aurum Életműhely alapítója

Rólam

Mógor Krisztina családkonzulens, coach, a Dayfly Kriszti. Két gyermekünk van a férjemmel, Mógor Árpáddal. Elsősorban szülők számára tartok egyéni, csoportos, párkapcsolati konzultációkat.

Munkám célja, hogy segítsem a párokat és a generációkat a harmónia megteremtésében, az őszinte, könnyed, szabad kommunikáció minden napi jelenlétének megvalósításában.

MINDEN CSALÁD EGY ÚJ MEGOLDÁS!

A könyv tartalomjegyzéke

 

Bevezetés
Bemutatkozás
Egy kis „útmutató” a könyv használatához
I. Amikor a kritika önelfogadásról szól…
II. Amikor a feszültség feldolgozásról szól…
III. Amikor a magány a kapcsolódásról szól…
IV. Amikor a beszéd a felemelésről szól…
V. Amikor a szülőség a vágyott útról szól…
VI. Amikor az életed Rólad szól
Dayfly Kriszti véleménye a véleményről – jó, mi?
Legyél jelen velem!

A gyermek lelki – és ezáltal gyakran testi – egészségének legfőbb forrása és táplálója az anya. Ebből következik, hogy az anya jólléte legalább annyira fontos, mint a gyermeké. Ez a szemlélet egyrészt egyéni, másrészt családi, közösségi és társadalmi felelősségvállalást is jelent, amiért Kriszti ezen könyvével és egész eddigi munkásságával nagyon sokat tett.

Dr. Váradi Zsófia

gyerekorvos

Szeretnéd a folyamatba a párodat is bevonni?

Akkor jó hírem van: a könyvhöz készítettem egy extra KIEGÉSZÍTŐ FÜZETET is:
„Amikor a párkapcsolat az intimitásról szól…”

Az „én” és a „te” fogalmak mára már „MI”-vé alakulhattak nálatok is. Ebben a részben leginkább sokszor
feltett kérdéseket és gyakorlati feladatokat hoztam Neked/Nektek, néhány elgondolkodtató mondattal
kísérve. Az a tapasztalatom, hogy az ezekre a kérdésekre adott válaszok egy pár életében sokkal többet
érnek, mint bármilyen elmélet vagy technika. Ha ezekről a témákról szakértő irányítás mellett
beszélgettek a gyermeked édesapjával, a pároddal, akkor már sokat tudtok tenni az előrelépésetekért, és
azért hogy együtt megtaláljátok a saját szülői utatokat, és jobbá tegyétek a közös életeteket.

Maradjunk kapcsolatban!

krisztina.mogor@gmail.com

A kényelmes és biztonságos fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja. MBN engedély száma: H-EN-I-1064/2013
Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.