A nők többsége ÖNÉRTÉKELÉSI problémákkal keres meg. Az anyaságunkban kulcsfontosságú a magabiztosságunk. A gyermekünk is akkor bízik bennünk, ha mi tudunk hinni saját magunkban. Itt vagyok, hogy segítsek ebben. 

Az #önazonosanya egy coaching szemléletű = kérdező, elfogadó, nem megmondó kézikönyv, amely segíti az elakadásaid önálló feldolgozását vagy a felismerést, hogy miben kérj segítséget akár tőlem, akár más mentális szakembertől. Időközönként könyvfeldolgozó csoportot is indítok, amelyről a Dayfly Önképzés Mesterfokon Édesanyáknak zárt csoportomban adok hírt. Gyere és csatlakozz Te is!

Minden nap csak kapkodok és úgy érzem, hogy nem csinálok semmit.

A családtagjaimmal nem tudok normálisan kommunikálni.

Sok a konfliktusom a párommal és mindez a gyerek előtt zajlik.

Minden percemet leköti a gyerek, hulla vagyok és egy értelmes gondolatom sincs.

Elvesztem ebben az egészben, már azt sem tudom, ki vagyok valójában.

Változásra van szükségem, de nem tudom, hogyan induljak el.

Mindenhol tanácsokat hallok, olvasok, és hatalmas nyomást érzek magamon.

Úgy érzem, szar anya vagyok, és nem tudom, hogyan csinálhatnám jobban.

Neked is ismerősek ezek a gondolatok?

Nap mint nap átéled, de nem tudod, hogyan tudnál változást elérni?

 

Ismerem a helyzetedet, jártam én is a te cipődben. Jól tudom, milyen kétségbeejtőek ezek a napi küzdelmek, amikor az ember nem tud a belső erőforrásaira támaszkodni, amikor mindent azonnal kell megoldania, amikor nem olyan segítséget, megértést, figyelmet, törődést kap, amilyenre tényleg szüksége lenne.

Ezt a kézikönyvet azért írtam, hogy Neked kicsit könnyebbek legyenek a hétköznapjaid, hogy bízz önmagadban, és hogy tudd, hidd, érezd: ELÉG JÓ anya vagy.

 

Amiben segít Neked ez a kézikönyv:

 

Kiegyensúlyozott édesanyává válni

az otthonodban harmóniát teremteni

anyaként is önmagad
maradni

w

hatékonyabban
kommunikálni

A legfontosabb azonban ez:

Te vagy az anyaságod szakértője!

NEM KELL SENKINEK SEM MEGFELELNED!

Évről évre egyre több nevelési és életmódbeli módszer és tanács lát napvilágot. Már arról is születnek – tapasztalataim szerint kevesek által látogatott – előadások, hogy mindennek mi az oka. A belső hang jelez, hogy ha valami nincs rendben a családunkban, és érthető, hogy igyekszünk valami működőképes megoldást találni a helyzetre. Ahhoz azonban, hogy a megfelelő irányba mozduljunk el, saját magunkban is érdemes keresni a változás lehetőségét, irányát és módját.

A DAYFLY célja, hogy támogató közeget teremtsen a mai szülőknek és segítsen nekik, hogy megtalálják a saját válaszaikat a kérdéseikre, megismerjék jobban magukat és belső motiváció alakuljon ki bennük a változásra. A kívülről jött tanácsoknál sokkal hatékonyabbnak találom ezeket. Hivatásom során látom, hogy ezek segítségével javulnak a házasságok, lesznek nyugodtabbak a szülők, kezdenek elfogadóbbak lenni önmagukkal és másokkal is, kevesebb lesz a konfliktusuk, és ami számomra a legnagyobb csoda: elkezdenek kapcsolódni a gyermekükhöz, megélni a jelent velük.

A gyermekeket fejlesztő könyvek is azért készülnek, hogy a gyerekeket előbbre vigyék, megtanítsák, megértessék egy probléma megoldását. Fókuszba állítva bizonyos témákat, mivel ugye több féle ilyen fejlesztő létezik. A te könyved is hasonló. Egy egy általad boncolgatott szituáció után rákérdez az olvasó saját helyzetére, az adott válasszal pedig előbbre lendíti a megoldása felé. Ellentétben a gyermek fejlesztőkkel itt nincs rossz válasz.

Odogwu Júlia

az Édesanyák (Szakértői) csoport adminja

Miért különleges ez a kézikönyv?

 

Mert megoldásfókuszú coach vagyok, és a könyv írása közben is azokat a gyakorlatias eszközöket használtam, amelyeket a coaching során szoktam. Nem ígérem, hogy könnyű olvasmány lesz, és azt sem, hogy egyik pillanatról a másikra fogja megváltoztatni az életedet. Sokat kell majd gondolkodnod közben magadról, a családodról, az életedről, a mindennapjaidról. Lehet, hogy egyik kérdésnél mosolyogni fogsz, a következőnél pedig könnyezni.

Mert kérdések azok bizony lesznek bőven. A jó pillanatban feltett megfelelő kérdések segíthetnek abban, hogy felismerjük, mik az igazi céljaink, milyen utat válasszunk, melyik megoldás mellett döntsünk.

A coaching…

 

átkeretez

megoldáshoz vezet

egy szemlélet

9

előrevisz

egyéni

A kérdéseket én teszem fel, de a válaszok mindig rajtad múlnak. Ezzel a kézikönyvvel igyekszem jó alapot adni Neked ahhoz, hogy felfedezd a saját utad, megtaláld a saját megoldásaid és elérd a kívánt változást.

Hogy olyan anya legyél, amilyen lenni szeretnél!

Ha Kriszti személyét a “Mi lenne ha” játékban kapott kérdéshez hasonlóan egy gesztushoz kéne hasonlítani, ő lenne az odafordulás és a nyitott, érdeklődő meghallgatás. Ő az az ember, aki nem csak beszél a bátorítástól, hanem az egész személye maga a bátorítás: teszi ezt merítve a saját önismereti útjából, elhívásából, őszinte motivációjából, s jó coach szakmaiságából, ezt tapasztaltam mind szakember kollégaként a tréningjein, mind egymást bátorító barátként a hétköznapi életünkben is.

Azt hiszem kevés olyan életszakasz van, ami az anyává-, apává-, családdá váláshoz hasonló mennyiségű szorongást és bizonytalanságot mozgósít bennünk és köztünk. Annyi információ ér minket a szülőség témájában kérve-kéretlenül, s olyan nehéz kiigazodni köztük. Olyan könnyű belesüppedni az értéktelenség – tehetetlenség érzésébe, ahelyett, hogy szabadon gyakorolhatnánk és élhetnénk meg saját magunkat.

Kriszti könyve pont ebben az utazásban segít, olyan, mint egy frissítő oázis a sivatagban: ahelyett, hogy egy újabb kedves hangon, de megmondaná, hogyan csináljuk, abban segít, hogy kilépjünk minden eddigi keretből, és merjük meghallani saját hangunkat. Felszabadít a tökéletlenségünk elfogadására és ezzel bátorít a fejlődésre. Mind szakemberként, mind anyaként jó szívvel ajánlom!

Záborszky Zsófia

pszichológus, tréner, az Aurum Életműhely alapítója

Rólam

Mógor Krisztina vagyok, édesanya-lelkesítő, a Dayfly Kriszti. Két gyermekem van, akik között 2 és fél év van. 5 évig voltam otthon velük. Elsősorban Édesanyák számára tartok tréningeket, coaching beszélgetéseket.

A szülők támogatása azért is lett a hivatásom, mert magam is sok nehézséggel találkoztam. Amellett, hogy a legjobbat szerettem volna adni a számukra, sokszor éreztem magam magányosnak és bizonytalannak. Olyan nyomás és feszültség volt közben bennem a háztartás, munka, párkapcsolat, nagyszülőkkel való kommunikáció miatt, hogy úgy éreztem, hogy talán mégsem érdemlem meg őket. Azt hittem gyenge vagyok, s nem tudom ezt jól csinálni.

Ma már tisztán látom, hogy a gyerekneveléssel kapcsolatos kommunikáció, hírforrások sokszor nem segítettek, csak még mélyebbre löktek engem a gödörbe. Sosem leszek TÖKÉLETES ANYA. Az első nagy felismerésem, hogy nem is kell, ilyen nem is létezik. Úgy érzem, hogy mindannyian szeretnénk a gyermekeinket
harmóniában nevelni és az általam összegyúrt módszerekkel, elkötelezett, kitartó, őszinte munkával igenis minden család olyanná válhat, amilyenné a szülők teremteni szeretnék. „Csak” az a lényeg, hogy ismerjük fel:

MINDEN CSALÁD EGY ÚJ MEGOLDÁS!

A könyv tartalomjegyzéke

 

Bevezetés
Bemutatkozás
Egy kis „útmutató” a könyv használatához
I. Amikor a kritika önelfogadásról szól…
II. Amikor a feszültség feldolgozásról szól…
III. Amikor a magány a kapcsolódásról szól…
IV. Amikor a beszéd a felemelésről szól…
V. Amikor a szülőség a vágyott útról szól…
VI. Amikor az életed Rólad szól
Dayfly Kriszti véleménye a véleményről – jó, mi?
Legyél jelen velem!

A gyermek lelki – és ezáltal gyakran testi – egészségének legfőbb forrása és táplálója az anya. Ebből következik, hogy az anya jólléte legalább annyira fontos, mint a gyermeké. Ez a szemlélet egyrészt egyéni, másrészt családi, közösségi és társadalmi felelősségvállalást is jelent, amiért Kriszti ezen könyvével és egész eddigi munkásságával nagyon sokat tett.

Dr. Váradi Zsófia

gyerekorvos

Szeretnéd a folyamatba a párodat is bevonni?

Akkor jó hírem van: a könyvhöz készítettem egy extra KIEGÉSZÍTŐ FÜZETET is:
„Amikor a párkapcsolat az intimitásról szól…”

Az „én” és a „te” fogalmak mára már „MI”-vé alakulhattak nálatok is. Ebben a részben leginkább sokszor
feltett kérdéseket és gyakorlati feladatokat hoztam Neked/Nektek, néhány elgondolkodtató mondattal
kísérve. Az a tapasztalatom, hogy az ezekre a kérdésekre adott válaszok egy pár életében sokkal többet
érnek, mint bármilyen elmélet vagy technika. Ha ezekről a témákról szakértő irányítás mellett
beszélgettek a gyermeked édesapjával, a pároddal, akkor már sokat tudtok tenni az előrelépésetekért, és
azért hogy együtt megtaláljátok a saját szülői utatokat, és jobbá tegyétek a közös életeteket.

 

 

Az egyén és a család rendszerek részeként való megértése kulcsfontosságú ahhoz, hogy teljes képet kapjunk az emberi tapasztalat sokszínűségéről és összetettségéről.

Az egyén, mint a rendszer alapja:

Az egyén az önmagában is egy komplex rendszer. Az érzelmei, gondolatai, értékrendje és tapasztalatai mind egységbe rendeződnek, és befolyásolják a viselkedést és döntéseit. Az önazonosság sajátos kialakítása és az önismeret fejlesztése az egyén rendszerének kulcsfontosságú elemei.

A család, mint hatásforrás:

A családtagok és közeli rokonok közötti kapcsolatoknak hatalmas hatása van az egyén fejlődésére és életútjára. Az itt kialakult minták és viselkedési sémák gyakran formálják az egyén érzelmeit és cselekedeteit. A családrendszer elemzése és megértése segít az öröklött hiedelmek és minták azonosításában, valamint azon dolgozni, hogy azok pozitív irányba változzanak. Az egyén és a család közötti kölcsönhatás rendkívül fontos, és az önismeret és fejlődés során segít abban, hogy megértsük, hogyan alakítja az egyik a másikat, és hogyan lehet pozitív változásokat elérni mindkét szinten.

Miért érdemes részt venned a Transzgenerációs Önismerti Csoportban?

Megoldást nyújtunk a nehézségekre:

Tudjuk, hogy az életben felmerülő problémák néha túl nagy kihívást jelenthetnek. A Transzgenerációs Önismerti Csoport segít abban, hogy a nehézségeket lehetőségekké alakítsd át. Azáltal, hogy megérted önmagad és a családi örökséged, képes leszel megoldásokat találni a problémáidra.

Önfejlődés és önbizalom:

Az a tény, hogy részt veszel a csoportban, azt jelenti, hogy időt szánsz önmagadra és a saját fejlődésedre. Az önértéknövelés és az önelfogadás növeli az önbizalmat, ami az életed minden területén előnyödre válik.

Az önismeret kulcsfontosságú:

Az életünk során hozott minták és örökségek gyakran befolyásolják döntéseinket és viselkedésünket anélkül, hogy tudnánk róla. A csoportban történő részvétel lehetőséget teremt arra, hogy mélyebben megismerd saját magadat, gyökereidet és a múltból hozott mintáidat. Az önismeret az út a pozitív változáshoz és a kiteljesedéshez.

Ezeken felül további előnyök:

Támogató közösség:

A csoportban olyan emberekkel találkozhatsz, akik hasonló utat járnak. Ebben a támogató közegben megoszthatod tapasztalataidat és másoktól is tanulhatsz.

Testreszabott fejlődés:

A csoport nemcsak a családi örökség feldolgozását segíti, hanem lehetőséget nyújt arra is, hogy saját céljaid és erősségeid mentén fejlődj.

    Maradjunk kapcsolatban!

    Zárt Facebook csoport
    szia@dayflykriszti.hu

    A kényelmes és biztonságos fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja. MBN engedély száma: H-EN-I-1064/2013
    Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.