Rólam

3Üdvözöllek!

Mógor Krisztina vagyok – avagy ahogy egyre többen ismernek:

Dayfly Kriszti, az édesanya-lelkesítő.

Miért pont ezt a nevet választottam? A dayfly magyarul tiszavirág. Egy törékeny kis lény, akinek az élete egyetlen napig tart. A tiszavirág csodálatos jelkép. Van, akinek a múlandóságot, a rövid, hiábavaló életet szimbolizálja. Számomra viszont a tökéletes kiteljesedést, hiszen egyetlen, pazar nap alatt ez a pici kérész mindent megél, ami fontos. Ez a nap neki egy folyamatos násztánc, egy örömünnep, amit minden évben ezrek és ezrek csodálnak meg.
A vágyam az, hogy megtanuljuk a saját életünk mozzanatait is a kérészhez hasonló teljes odaadással megélni, megcsodálni és megbecsülni az értékeit. Megtalálni saját utunkat, merni őszintének lenni és tudatosan alakítani a körülményeinket.
Szeretem a kihívásokat, szeretem átkeretezni a dolgokat. De ez nem volt mindig így. Ahhoz, hogy Dayfly Kriszti lehessek, nekem is nagy utat kellett megtennem, sokat tapasztalnom, de

mindenekfelett anyává válnom.

Az életem egészen új irányt vett akkor, amikor két gyermekes anya lettem. Olyan változásokon mentem keresztül, amikre egész egyszerűen nem voltam felkészülve. Voltak ezek között csodás élmények, de bizony olyanok is, amelyek máig kísértenek. Egyszercsak azon vettem észre, hogy szinte idegen lettem saját magam számára, és olyan dolgokat tettem és éreztem, ami összeegyeztethetetlen volt azzal, amit magamról gondoltam, és amit magamtól elvártam.

Körülöttem persze egyre sokasodtak a kéretlen és használhatatlan tanácsokat osztó jóakarók, ahogy a fényképalbumba illő életet élő, tökéletes szuperanyák is. Folyton az orrom alá dörgölték a hibáimat, a hiányosságaimat, minden irányból záporoztak rám a „nem így kellene” meg az „el fogod rontani” szólamok. Mindettől még rosszabbnak és rosszabbul éreztem magam.

Kétségbeesve kutattam a jó példák, a hasznosítható megoldások után. Rengeteget olvastam, sok előadást hallgattam, de mindenből csak egy pici részt tudtam alkalmazni. A helyzet nem javult. Sőt, amikor a második gyermekemet vártam, egyre többször törtem ki dührohamokban.
Én is még egy olyan generáció tagjaként nőttem fel, ahol a tekintélyelvű nevelés volt az általános, ahol a gyereknek teljes mértékben a felnőttek diktáltak, és ahol nem volt ildomos az érzéseinket nyíltan és őszintén megosztani. Mindez váratlanul olyan erővel köszönt vissza, amikor már magam is anya voltam, hogy lényegében elkezdtem újra megélni a gyermekkoromat. Előtörtek belőlem az emlékek, és újra fájtak. Például az, amikor egy éven át köhögtem, mert féltékeny voltam a testvéremre. Orvosról orvosra jártak velem, pedig csak az okozta a tüneteket, hogy nem beszélhettem ki az érzéseimet.

Folyamatosan szembesültem a saját frusztrációimmal, ki nem mondott gondolataimmal. A helyzetet tovább fokozta a várandósság miatti extra fizikai leterheltség is, illetve az, hogy a nagyobbik gyermekem akkor lépett a dackorszakba. Éreztem, hogy valamit tennem kell, mert ez így nem mehet tovább.
Ekkor fordultam szakemberhez. Pszichológushoz kezdtem járni, aki a kérdéseivel rengeteget segített rajtam. Nála sajátítottam el az autogén tréning technikáját is, ami azóta is segít csillapítanom a bennem lévő feszültséget, bár szerencsére már egyre ritkábban van rá szükségem.
De volt még valaki, akire abban a számomra igen nehéz és sötét időszakban támaszkodhattam. Ez pedig a szomszédban élő három gyermekes anyuka volt, aki rendkívül megértően állt hozzám, sokszor nyugtatgatott, hogy egy kiabálás még nem a világvége. Vele egészen őszinte mertem lenni és sok olyasmit elmondhattam, kimondhattam neki, amit másoknak nem mertem. Egy-egy ilyen beszélgetés után mindig a felszabadultság üdítő érzése kerített hatalmába.

Ahogy jobban lettem és kezdtem visszatérni önmagamhoz, mind jobban foglalkoztatott az a folyamat, amit átéltem. Bár szerettem az akkori kommunikációs és művelődésszervezői munkámat, de ahogy változtam, már egyre kevésbé hozott lázba. Ezért puszta érdeklődésből beiratkoztam előbb egy főiskolai, aztán egy nemzetközi szintű coach-képzésre.

Ez a tanulási folyamat volt az, ami végképp mindent megváltoztatott. Egyrészt akkor már több mint fél éve vezettem a Dayfly blogot, és kézenfekvő volt, hogy a szakdolgozatomat is az itt szerzett tapasztalataimból írjam. Másrészt pedig elkezdtem magam is coacholni, ami már a legelső ülésnél olyan eredményt hozott, amit álmomban sem gondoltam volna. Megélni azt, hogy megoldásfókuszú coachként valóban tudok segíteni, hogy hozzájárulhatok ahhoz, hogy valakinek jobb legyen az élete…, huh, fantasztikus érzés volt!

Mindannyiunknak megvannak a maga csatái, ezért is tartom fontosnak, hogy megmutassam a sajátjaimat is. Ha valakin látom, hogy nagyon nincs jól, mindig könnyebben tudom biztosítani az együttérzésemről, hiszen tudható rólam, hogy én is megjártam a magam poklát. Adott helyzetben meg is szoktam osztani a saját történeteimet, mert a hozzám forduló anyukákat könnyebben tudom segíteni úgy, ha látják, hogy aki velük szemben ül, egy közülük. Hogy értem őket, ismerem a gondjaikat, átérzem a helyzetüket.

Velem arra számíthatnak, hogy ítélkezés nélkül beszélgetek velük. Hogy egyenrangú partnerként kezelem őket. Hogy vágyom megismerni és megismertetni őket. Hogy segítek helyére tenni és a helyén kezelni a bajaikat. Hogy igyekszem megnyugvást hozni a napjaikba. Hogy rám számíthatnak, hogy hozzám fordulhatnak, ha elakadnak.

Minden egyes beszélgetés, minden egyes történet, minden egyes sors kicsit a részemmé válik, mindből tanulok, fejlődök magam is. Éppen ezért gondosan ügyelek arra, hogy sose adjak tanácsot senkinek. Nem hiszek abban, hogy bárki magánéletében, házasságában, gyereknevelésében hatásos lenne, ha megmondanánk a „tuti fixet”. A coach üléseken ehelyett az a határozott célom, hogy az beszélgetőtársam előre tudjon lépni a saját életében. Ez néha kellemetlen, sőt fájdalmas döntésekkel, tennivalókkal jár, de a változás összességében mindig pozitív.

A Dayfly 10 barátnővel indult és mára már közel 3000 édesanya csatlakozott hozzám. Az egyéni beszélgetések mellett párokkal és bővebb családotokkal is tartok konzultációkat, valamint rendszeresen vannak édesanyáknak csoportos alkalmaim.
Talán furcsán hangzik, de nekem ez a munka nem jelent erőfeszítést. Nem esik nehezemre ennyi emberre odafigyelni, követni a sorsukat, örömüket-bánatukat. Érzem, hogy én erre teremttettem. És ma már eljutottam odáig, hogy erről senkit sem kell meggyőznöm.
Remélem, hogy téged sem.
Hiszen én csak arra kérlek, hogy legyél jelen velem.

Hol, mikor találkozhatunk?

Dayfly Önképzés Mesterfokon Édesanyáknak a zárt csoportom, ami egy hobbi írással kezdődött több éve. Itt a világ minden tájáról gondolkodnak együtt az Édesanyák és ebből a csoportból keres meg az ügyfeleim legtöbbje. Megismernek és ezután, ha szimpátiát éreznek, felkérnek, hogy kísérjem őket legjobb tudásom szerint önismereti útjukon.

Dayfly Kriszti néven már van Facebook és Instagramom oldalam is.

Önismereti csoportos caochingokat tartok – ahova babák is jöhetnek – Szentendrén az Offline Centerben minden hónapban kétszer csütörtökön délelőttönként 10 órától. Részletek az Offline Center Facebook oldalán.

Konzultációk 60 vagy 90 percesek online vagy a XVII. kerületben, bővebb családoknak akár 120 perc. 

Jelenleg családkonzulens képzésen veszek részt habil. Hézser Gábor családteraputa, teológus vezetésével, amely önmagamban sok változást idéz elő. Ez a változás abba az irányba visz, hogy többet dolgozzak párokkal és családokkal is. 

Családbarát cégek, pedagóusok, osztályok és gyülekezetek számára vállalok teamcoachingokat és előadásoktól sem zárkózom el, de csak is workshop formájában megoldásfókuszú szemlélettel. 

A ICF nemzetközi szervezet PCC (azaz PROFESSIONAL CERTIFIED COACH SZINT – TAPASZTALT COACH) MINŐSÍTÉSével rendelkezem. Több, mint 2000 óra coaching ülést vezettem.

Flinc-flanc papírok és titulusok, saját élmények:

Kommunikációs Művelődésszervező (Vitéz János Római Katolikus Tanítóképző Főiskola)

Andragógus MA (felnőttképző, Pécsi Tudományegyetem)

Keresztény szemléletű coach és vezető képzés (Pünkösdi Teológiai Főiskola)

International Coach Federation (ICF nemzetközi coach szervezet) PCC (tapasztalt coach minősítés) 2019.

PersonalGuide viselkedéselemzés és a Profiles XT kompetencia teszt szakértő

Családkonzulens szakirányú továbbképzés (Pünkösdi Teológiai Főiskola, 2021-2023)

Főiskolai oktató (stressz- és konfliktuskezelés, mediáció Pünkösdi Teológiai Főiskola, Keresztény szemléletű coach és vezető képzés, 2020-)

Érzelmekre fókuszáló párterápia alapképzés, Dr. Scott Woolley, 2023.

Családterápiás önismereti csoportokban saját élmény (2020 habil. Hézser Gábor – Dr. Krasznay Mónika, 2021-2022. Dr. Hardy Júlia Családterápiás Egyesület)

2014 óta járok rendszeresen egyéni önismereti beszélgetésekre és 2009 óta egyéni vagy csoportos szupervízióba.

A dayfly tiszavirágot jelent. A rovarnak egy nap áll a rendelkezésére, hogy megélje az életet. Ilyen szempontból negatív gondolatok is lehetnek, ha az élőlény rövid életére gondolunk. Emellett az embereknek a tiszavirágzás egy kuriózum, különlegesség, egyedi, megismételhetetlen. Szabadidejükben elutaznak, hogy részesei lehessenek a kérészek családjába tartozó tiszavirágok víz tükre feletti násztáncának. Hosszú ideig bábként készülnek.
A dayfly megéli a pillanatot, kihoz belőle mindent, egyedi, értékes. Ő vajon tudja, hogy az olyan rövid?
Te hogy vagy magaddal, a pillanataiddal?
Kriszti személyében egy nagyon nyitott, együttérző és támogató trénert ismertem meg. Munkánk során felismertem annak a fontosságát, hogy az álmainkat nem kell elengednünk, sokkal inkább meg kell találnunk a jelenünkben kínálkozó lehetőségeket azok eléréséhez.
Szelíden irányította a figyelmemet a pozitív dolgokra és megerősítette az önbizalmam.
Szívből ajánlom mindenkinek aki az önismeret és „újjászületés,” rögös útjára lépne.

 

N.Gabi

Kriszti egy csodálatos személy, aki inspirálja és motiválja az embert. Egy pillanat alatt ráhangolódik az emberre és a 90 perc után azt vesszük észre, hogy több segítséget kaptunk mint akar évek alatt bárkitől.

Bátran ajánlom mindenkinek, hogy keresse fel Krisztit, nem fogja megbánni.

Csontosné Medveczky Mónika

Kriszti nagyon inspiráló személyiség, szívből ajánlom minden édesanyának. Nagyon jó beszélgetni vele, megnyugtató a hangja és tökéletesen kérdez ahhoz, hogy át tudjunk magunkban formálni dolgokat. Mindent megtesz azért, hogy segítsen minket egy kiegyensúlyozott, harmónikus élet kialakításában, megerősít abban, hogy elég jó anyák vagyunk. Nem fog csalódni, aki hozzá fordul.
Juhászné Viki

Az egyéni fejlődés egyfajta tisztánlátást is hoz magával. Nem akarsz minden áron
megfelelni, szeretve lenni mindenütt. Leragadunk apróságokon, és emiatt sokszor vakok vagyunk arra, mennyi csoda is van az életünkben. Ha ezt megértjük, változni kezdünk és a világ is változik velünk. Ezt adja a coach, ezt adja Kriszti.
Cséfai Niki

Keress bátran!

szia@dayflykriszti.hu
0620 402 2446

Találkozzunk a Facebook csoportban!

A DAYFLY egy közösség.

A DAYFLY a fejlődés.

Ingyenesen letölthető család-lelkesítő kártyák ITT.

 

 

 

Az egyén és a család rendszerek részeként való megértése kulcsfontosságú ahhoz, hogy teljes képet kapjunk az emberi tapasztalat sokszínűségéről és összetettségéről.

Az egyén, mint a rendszer alapja:

Az egyén az önmagában is egy komplex rendszer. Az érzelmei, gondolatai, értékrendje és tapasztalatai mind egységbe rendeződnek, és befolyásolják a viselkedést és döntéseit. Az önazonosság sajátos kialakítása és az önismeret fejlesztése az egyén rendszerének kulcsfontosságú elemei.

A család, mint hatásforrás:

A családtagok és közeli rokonok közötti kapcsolatoknak hatalmas hatása van az egyén fejlődésére és életútjára. Az itt kialakult minták és viselkedési sémák gyakran formálják az egyén érzelmeit és cselekedeteit. A családrendszer elemzése és megértése segít az öröklött hiedelmek és minták azonosításában, valamint azon dolgozni, hogy azok pozitív irányba változzanak. Az egyén és a család közötti kölcsönhatás rendkívül fontos, és az önismeret és fejlődés során segít abban, hogy megértsük, hogyan alakítja az egyik a másikat, és hogyan lehet pozitív változásokat elérni mindkét szinten.

Miért érdemes részt venned a Transzgenerációs Önismerti Csoportban?

Megoldást nyújtunk a nehézségekre:

Tudjuk, hogy az életben felmerülő problémák néha túl nagy kihívást jelenthetnek. A Transzgenerációs Önismerti Csoport segít abban, hogy a nehézségeket lehetőségekké alakítsd át. Azáltal, hogy megérted önmagad és a családi örökséged, képes leszel megoldásokat találni a problémáidra.

Önfejlődés és önbizalom:

Az a tény, hogy részt veszel a csoportban, azt jelenti, hogy időt szánsz önmagadra és a saját fejlődésedre. Az önértéknövelés és az önelfogadás növeli az önbizalmat, ami az életed minden területén előnyödre válik.

Az önismeret kulcsfontosságú:

Az életünk során hozott minták és örökségek gyakran befolyásolják döntéseinket és viselkedésünket anélkül, hogy tudnánk róla. A csoportban történő részvétel lehetőséget teremt arra, hogy mélyebben megismerd saját magadat, gyökereidet és a múltból hozott mintáidat. Az önismeret az út a pozitív változáshoz és a kiteljesedéshez.

Ezeken felül további előnyök:

Támogató közösség:

A csoportban olyan emberekkel találkozhatsz, akik hasonló utat járnak. Ebben a támogató közegben megoszthatod tapasztalataidat és másoktól is tanulhatsz.

Testreszabott fejlődés:

A csoport nemcsak a családi örökség feldolgozását segíti, hanem lehetőséget nyújt arra is, hogy saját céljaid és erősségeid mentén fejlődj.

    Maradjunk kapcsolatban!

    Zárt Facebook csoport
    szia@dayflykriszti.hu

    A kényelmes és biztonságos fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja. MBN engedély száma: H-EN-I-1064/2013
    Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.