Rólam

Üdvözöllek!

Mógor Krisztina vagyok – avagy ahogy egyre többen ismernek:

a Dayfly Kriszti, családkonzulens, coach, mediáció oktató.

Miért pont ezt a nevet választottam? A dayfly magyarul tiszavirág. Egy törékeny kis lény, akinek az élete egyetlen napig tart. A tiszavirág csodálatos jelkép. Van, akinek a múlandóságot, a rövid, hiábavaló életet szimbolizálja. Számomra viszont a tökéletes kiteljesedést, hiszen egyetlen, pazar nap alatt ez a pici kérész mindent megél, ami fontos. Ez a nap neki egy folyamatos násztánc, egy örömünnep, amit minden évben ezrek és ezrek csodálnak meg.
A vágyam az, hogy megtanuljuk a saját életünk mozzanatait is a kérészhez hasonló teljes odaadással megélni, megcsodálni és megbecsülni az értékeit. Megtalálni saját utunkat, merni őszintének lenni és tudatosan alakítani a körülményeinket.
Szeretem a kihívásokat, szeretem átkeretezni a dolgokat. De ez nem volt mindig így. Ahhoz, hogy Dayfly Kriszti lehessek, nekem is nagy utat kellett megtennem, sokat tapasztalnom, de

mindenekfelett anyává válnom.

A rendszerszemléletben azt gondoljuk, hogy nem valaki hibás, bűnös egy családban, hanem a családnak van egy problémája, aminek a megoldásában segítünk. A családkonzultáció abban segít, hogy mindenki minél jobban megtalálja a helyét a rendszerben, amit ő is el tud fogadni és lelkesen élni vele.

A családkonzulens nem ad tanácsot, hanem professzionális kísérő, nem az a cél, hogy a családtagok mindenben egyetértsenek, hanem, hogy tudjanak a különböző álláspontokról beszélni, azokat befogadni, figyelembe venni, elfogadni. A család összetartozást jelent. Ezt érezze a közös munka végére amennyire lehetséges mindenki, ha a családjára gondol. Akár az is, aki nem volt ott, hiszen van egyéni családkonzultáció a többi családtag nélkül is.

Mivel lehet és érdemes megkeresni engem: családi hosszantartó vagy visszatérő konfliktusok, rendezetlen családi kapcsolatok, akár elhunyt családtaggal is, a jelenben nehezen megmagyarázható emberi kapcsolatokban gyakran felbukkanó problémák. Mi nem ok-okozati összefüggéseket keresünk, ez nem is lehetséges. Tehát nem lehet azt mondani, hogy „Anyád ezt tette veled és te ezért küzdesz most ezzel.” Ennél összetettebb egy ember és egy család, hatásokkal, környezettel. A GENERÁCIÓKON ÁTHATÓ BEFOLYÁSOKKAL együtt. A másik fontos, hogy nem a tényekre vagyunk kíváncsiak, hiszen a családi történeteket senki sem fogja soha bizonyítani, hogy az úgy történt-e, de mindannyiunkban él egy történet, egy szubjektív valóság. Mi ezzel a megéléssel dolgozunk. Arra törekszünk, hogy elérhetőnek lenni minél több embernek. Kihasználni a legtöbb erőforrásunkat. Sok áldásra lesz szükségünk ezen az úton.

A családi harmónia, összetartozás, az emberi kapcsolataink minősége nagy mértékben hatással vannak ránk. A megoldásfókuszú szemlélet és a rendszerszemléletű családterápia komoly sikereket ért el az elmúlt években, akár az én életemben is. Ebbe a két módszertanban főiskolán képződve dolgozom holisztikus szemléletben, tehát az embert egységben és egy rendszer részeként tekintem. A nem jelenlévő családtagokat is képviselve vagyok jelen, s keressük a mindenki számára minél inkább önazonos utat.

„AMIKOR EGY CSALÁDTAG SZENVED, MINDENKI MÁS IS ÉRINTETT.” Hézser Gábor

Ügyfeleimmel 60 vagy 90 percben beszélgetek, ahol teret adok az aktív meghallgatásnak és az előrevivő, befolyásolás mentes, elfogadó kérdéseknek, valamint a megerősítéseknek, visszatükrözéseknek, erőforrások keresésének. Hiszem, hogy az ügyfeleim érzései jogosak, nagy bátorság önismereti beszélgetésbe menniük és megtisztelnek a bizalmukkal.

Amikor félretéve az elvárásokat valaki előretekint, meglátja, hogy hova is szeretne eljutni valójában nagyon felszabadító válaszok születnek, ebben segítenek a megoldásfókuszú kérdések, feladatok. Belső motivációt építek, amely által magáénak érzi a döntést, az utat. Ezek segítségével olyan egyszerűnek és magától értetődőnek is tűnik sokszor a megvalósítás. Aztán újból és újból megerősítésésekre lehet szükségünk, kimondani és szembe nézni a gondolatainkkal, érzéseinkkel, hiszen újból és újból bekapcsolnak a mintáink, az elvárások körülöttünk és bennünk.

A leggyakrabban felmerült elakadások, amelyekkel megkeresnek:
– önértékelési gondok
– családi és egyéb konfliktusok
– saját határok megtalálása és kommunikálása
– gyerek-szülő kapcsolat erősítése
– bizalmatlanság
– stressz, feszültség megszűntetése
– karrierváltás

Több, mint 9 éve járok önismereti beszélgetésekre egyéni és csoportos formában. A saját személyiségemmel dolgozom. Így van saját élményem tranzakció analízisből, autogén tréningből, megoldásfókuszból, családterápiából. coachinként és családkonzulensként is folyamatosan járok szupervízióra.

Lehet egyéniben jönni, lehet a saját családdal és lehet egy zárt csoporthoz csatlakozni. A konzultáció jelentheti az előző generációból származó befolyások felderítését egy aktuális problémánál vagy a kommunikáció javítását. Az ülések nem évekig tartó heti rendszerességű folyamatok a legtöbbször. 5-10 alkalom, aminél nélkülözhetetlen elem a bizalom építése, a családtörténet átbeszélése, konkrét családfa rajzot készítünk és ezután gyakorlatok segítségével segítjük, hogy a családi kommunikáció, s interakciók ne a probléma fennmaradást szolgálják már, hanem mobilizálják a család erőforrásait.

A zárt csoportforma az én kedvencem. A jelenleg kolléganőmmel, Nyerges Anna Bíborkával vezetett csoportunkban egy házaspár is részt vesz. Itt az összehangoló és lezárom alkalom között minden tagnak van egy ”saját” alkalma, AHOL BEMUTATHATJA CSALÁDJA TÖRTÉNETÉT ÚGY, AHOGY AZ BENNE ÉL. Természetesen ilyenkor mindenki dolgozik közben, nem csak ő és titoktartást fogadva alakul meg a csoport. SAJÁT TAPASZTALATBÓL tudom, hogy senki sem jókedvéből viselkedik ”furcsán” EGY CSALÁDBAN. Mindennek oka van, s elég jó emberismeretet lehet ezzel szerezni, amiről az önismeret mellett kevés szó esik Magyarországon. Ebben az egyéni folyamatok nem sokat tudnak adni.

Mindenkit bíztatok arra, hogy önmaga bántása helyett elsőként fogadja el azt, amit érez. Több ezer történetet ismerve látom, hogy minden érzésnek oka van. Miután pedig megölelgette magát ezekkel az érzésekkel, máris könnyebb lesz egy kicsit meghallani, hogy ebben a nehéz vagy kilátástalannak tűnő helyzetben mire is van szüksége.

Ha kísérhetem ezen az úton, akkor bátran forduljon hozzám bizalommal!

 

Mindannyiunknak megvannak a maga csatái, ezért is tartom fontosnak, hogy megmutassam a sajátjaimat is. Ha valakin látom, hogy nagyon nincs jól, mindig könnyebben tudom biztosítani az együttérzésemről, hiszen tudható rólam, hogy én is megjártam a magam szenvedését. Adott helyzetben meg is szoktam osztani a saját történeteimet, mert a hozzám fordulókat könnyebben tudom segíteni úgy, ha látják, hogy aki velük szemben ül, egy közülük. Hogy értem őket, ismerem a gondjaikat, átérzem a helyzetüket. Magam is elsősorban egy ember vagyok.

Velem arra számíthatnak, hogy ítélkezés nélkül beszélgetek. Hogy egyenrangú partnerként kezelek másokat. Hogy vágyom megismerni és megismertetni a hozzámfordulót. Hogy segítek helyére tenni és a helyén kezelni a bajokat. Hogy igyekszem megnyugvást hozni a napokba. Hogy rám számíthatnak, hogy hozzám fordulhatnak, ha elakadnak.

Minden egyes beszélgetés, minden egyes történet, minden egyes sors kicsit a részemmé válik, mindből tanulok, fejlődök magam is. Éppen ezért gondosan ügyelek arra, hogy sose adjak tanácsot senkinek. Nem hiszek abban, hogy bárki magánéletében, házasságában, gyereknevelésében hatásos lenne, ha megmondanánk a „tuti fixet”. A konzultációkon ehelyett az a határozott célom, hogy a beszélgetőtársam előre tudjon lépni a saját életében. Ez néha kellemetlen, sőt fájdalmas döntésekkel, tennivalókkal jár, de a változás összességében mindig pozitív.

A Dayfly 10 barátnővel indult és közel 3000 édesanya csatlakozott hozzám. Ezt az online csoportot 2023. szeptemberében 6 év után lezártam. Az egyéni beszélgetések mellett párokkal és bővebb családotokkal is tartok konzultációkat, valamint rendszeresen vannak csoportos alkalmaim online, személyesen határon innen és határon túl is. 
Talán furcsán hangzik, de nekem ez a munka nem jelent erőfeszítést. Nem esik nehezemre ennyi emberre odafigyelni, követni a sorsukat, örömüket-bánatukat. Érzem, hogy én erre teremtettem. És ma már eljutottam odáig, hogy erről senkit sem kell meggyőznöm.
Remélem, hogy téged sem.
Hiszen én csak arra kérlek, hogy legyél jelen velem.

Időpontfoglalás: krisztina.mogor@gmail.com

Facebook
Instagram

Hol, mikor találkozhatunk?

Dayfly Kriszti néven megtalálsz a Facebook és az Instagramom oldalamon.

Nyitott csoportokat tartok – ahova babák is jöhetnek – Szentendrén az Offline Centerben minden hónapban egyszer csütörtökön délelőttönként 10 órától. Részletek az Offline Center Facebook oldalán. 2000 Ft/alkalom

Konzultációk 60 vagy 90 percesek online vagy a XVII. kerületben, bővebb családoknak akár 120 perc. 17-24.000 Ft/alkalom

Kéthetente szerdán 10 és 18 órától online vagy személyesen is csatlakozhatsz a nyílt coaching csoportokhoz. Jelentkezz privátban: krisztina.mogor@gmail.com. 4000Ft/alkalom

Nyerges Anna Bíborka gyógypedagógus, családkonzulens kollégámmal 2024. április 20-án indítunk ismét transzgenerációs zárt csoportot.  12.000 Ft/alkalom

Kéthetente járok egyéni szupervízióba Donhauzer-Drabik Rózsához.

Családbarát cégek, pedagóusok, osztályok és gyülekezetek számára vállalok teamcoachingokat és előadásoktól sem zárkózom el, de csak is workshop formájában megoldásfókuszú szemlélettel. 

A ICF nemzetközi szervezet PCC (azaz PROFESSIONAL CERTIFIED COACH SZINT – TAPASZTALT COACH) MINŐSÍTÉS. Több, mint 2000 óra ülést vezettem.

Papírok és titulusok, saját élmények:

Kommunikációs Művelődésszervező (Vitéz János Római Katolikus Tanítóképző Főiskola)

Andragógus MA (felnőttképző, Pécsi Tudományegyetem)

Keresztény szemléletű coach és vezető képzés (Pünkösdi Teológiai Főiskola)

International Coach Federation (ICF nemzetközi coach szervezet) PCC (tapasztalt coach minősítés) 2019-2024

PersonalGuide viselkedéselemzés és a Profiles XT kompetencia teszt szakértő

Családkonzulens szakirányú továbbképzés (Pünkösdi Teológiai Főiskola, 2021-2023)

Főiskolai óraadó (stressz- és konfliktuskezelés, mediáció Pünkösdi Teológiai Főiskola, Keresztény szemléletű coach és vezető képzés, 2020-)

Érzelmekre fókuszáló párterápia alapképzés, Dr. Scott Woolley, 2023.

Családterápiás önismereti csoportokban saját élmény (2020 habil. Hézser Gábor – Dr. Krasznay Mónika, 2021-2022. Dr. Hardy Júlia Családterápiás Egyesület)

2014 óta járok rendszeresen egyéni önismereti beszélgetésekre és 2009 óta egyéni vagy csoportos szupervízióba.

A dayfly tiszavirágot jelent. A rovarnak egy nap áll a rendelkezésére, hogy megélje az életet. Ilyen szempontból negatív gondolatok is lehetnek, ha az élőlény rövid életére gondolunk. Emellett az embereknek a tiszavirágzás egy kuriózum, különlegesség, egyedi, megismételhetetlen. Szabadidejükben elutaznak, hogy részesei lehessenek a kérészek családjába tartozó tiszavirágok víz tükre feletti násztáncának. Hosszú ideig bábként készülnek.
A dayfly megéli a pillanatot, kihoz belőle mindent, egyedi, értékes. Ő vajon tudja, hogy az olyan rövid?
Te hogy vagy magaddal, a pillanataiddal?
Kriszti személyében egy nagyon nyitott, együttérző és támogató trénert ismertem meg. Munkánk során felismertem annak a fontosságát, hogy az álmainkat nem kell elengednünk, sokkal inkább meg kell találnunk a jelenünkben kínálkozó lehetőségeket azok eléréséhez.
Szelíden irányította a figyelmemet a pozitív dolgokra és megerősítette az önbizalmam.
Szívből ajánlom mindenkinek aki az önismeret és „újjászületés,” rögös útjára lépne.

 

N.Gabi

Kriszti egy csodálatos személy, aki inspirálja és motiválja az embert. Egy pillanat alatt ráhangolódik az emberre és a 90 perc után azt vesszük észre, hogy több segítséget kaptunk mint akar évek alatt bárkitől.

Bátran ajánlom mindenkinek, hogy keresse fel Krisztit, nem fogja megbánni.

Csontosné Medveczky Mónika

Kriszti nagyon inspiráló személyiség, szívből ajánlom minden édesanyának. Nagyon jó beszélgetni vele, megnyugtató a hangja és tökéletesen kérdez ahhoz, hogy át tudjunk magunkban formálni dolgokat. Mindent megtesz azért, hogy segítsen minket egy kiegyensúlyozott, harmónikus élet kialakításában, megerősít abban, hogy elég jó anyák vagyunk. Nem fog csalódni, aki hozzá fordul.
Juhászné Viki

Az egyéni fejlődés egyfajta tisztánlátást is hoz magával. Nem akarsz minden áron
megfelelni, szeretve lenni mindenütt. Leragadunk apróságokon, és emiatt sokszor vakok vagyunk arra, mennyi csoda is van az életünkben. Ha ezt megértjük, változni kezdünk és a világ is változik velünk. Ezt adja a coach, ezt adja Kriszti.
Cséfai Niki

Keress bátran!

krisztina.mogor@gmail.com
0620 402 2446

Vesd le a bábod és legyél jelen velem!

Ingyenesen letölthető családlelkesítő kártyák ITT.

 

Maradjunk kapcsolatban!

krisztina.mogor@gmail.com

A kényelmes és biztonságos fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja. MBN engedély száma: H-EN-I-1064/2013
Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.