„Különös helyzetben vagyunk itt, a Földön.
Mindnyájan egy rövid látogatásra érkeztünk, nem tudjuk, miért,
néha mintha mégis sejtenénk a célt.” Albert Einstein

Tudsz nevetni, mosolyogni? Futni? Relaxálni, meditálni?
Az a jó hírem, hogy elég, ha csak az egyikhez értesz. Egyenlőre. Vàlassz:
1 perc nevetés vagy 10 perc kocogás vagy 30 perc relaxáció/meditáció.

Minden nap minimum egyszer csináld meg valamelyiket! Mind pont ugyanannyi boldogsághormont termel.  Aztán kettőt, végül a hármat.

TEDD MAGAD LENDÜLETBE!

 Amikor Édesanyáknak, akik nem voltak elégedettek a súlyukkal, kutatók elmondták, hogy a házimunka felér napi 1 edzéssel. Ők anélkül, hogy változtattak volna az életükön, elkezdtek fogyni.

 Soha nem felejtem el, amikor haza hoztuk Ármint a kórházból és már csengetés után, az utcán hallottuk, ahogy Mira sikít. Sírt örömében, amikor meglátta a kis buksit a hordozóban és mivel kicsit nagy ruhában (overálban) volt Ármin, megkérdezte, hogy „Nincs lába?” Az első szopinál féltékeny volt, de felajánlottam neki is, hogy szabad, ha szeretne és így könnyen átpasszolta a lehetőséget a kis öcsinek.

 Születésük előtt majdnem 10 évig kis+kamaszkorú gyerekekkel „rendelkező” szülőkkel ültem egy szobában a munkahelyemen. Láttam a fáradtságot rajtuk már reggel 8-kor és hallottam a sóhajokat, amikor jött egy telefon, hogy betegek, éhesek, a suliba mit kell bevinni stb. Meséltek sok mindent, örömökről-nehézségekről. Tudtam, hogy fizikailag nem lesz könnyű, hogy az életem megváltozik, hogy kevés szabadidőm lesz, hogy aggódni fogok értük. Azt hiszem nem ért meglepetés. Azt hiszem, tudtam mit vállalok, éppen ezért igyekszem megélni velük a pillanatot, mivel látom ma már, mert a kollegák gyermekei felnőttek, hogy hamar kirepülnek. A fáradtságból adódó rossz napjaimmal nem tudok mit kezdeni, a váratlan fordulatokkal sem, ilyenkor én is dühös, hisztis, morgós, ingerült vagyok. A legrosszabb érzés, ha betegnek làtom őket és a legnagyobb nehézség, ha én is beteg vagyok. Ilyen az élet. Elmondom nekik ilyenkor a helyzetet, az érzéseimet, hogy tudják Édesanya most nincs a toppon.

Amikor tegnap is a kàdban megölelték egymást és hangos nevetés közepette együtt játszottak, tudtam, minden a legnagyobb rendben van. Jól csináljuk Apjukkal 😍

Elégedetlenség, frusztráció, kiborulás, ingerültség…mindez jöhet a fáradtságból, de a megfelelni akarásból is. A követelményeket Te magad állítod fel.

Vedd sorba mit tettél le az asztalra az elmúlt években. Milyen sikereket értél el. Sok jó emléked van, örömök, szép percek? Ezekért mind Te dolgoztál meg!!!

Konfliktusok, sikertelenségek kattannak be inkább? Úgy érzed valamin változtatnod kell? Mi lehet az szerinted? 🤔🤔🤔

Sokan azt gondolják, hogy felesleges ezekről olvasgatni. Nem old meg semmit. Közhely.

Miért beszélünk arról, hogy fáradtak vagyunk, elromlott az idő, vettünk egy új függönyt, holnap paprikáscsirkét tervezünk ebédre. Hát nem felesleges elmondani?

Ha Téged ez a téma érdekel, minden bizonnyal szeretnél jóban lenni magaddal és megismerni azt az embert, aki vagy. Elmentél már úgy a tükör előtt, hogy azt mondtad ‘Jó vagyok!’? S itt a teljes képre gondolok.

Honnan jön ez az igény az emberekből? A szépségipar, a lehetőségek tárháza teszi belénk ezt a frusztrált érzést? A környezet? Minden valójában belülről fakad. Annak, akinek önbecsülése van, ezzel együtt szorgalma és tervei, nem fogja befolyásolni, hogy ma épp lyukas nadrágban keveri otthon a lecsót vagy izzadtan füvet nyír. Mert tudja, hogy ez milyen fontos neki. A gyereknevelésből is jó kilépni 1-1 órára. Amikor visszavágysz és újult erővel teszed a dolgod. Átgondolni, hogy milyen érték a gyereked ápolása, nevelése.

 Vannak vágyaid? Álmaid?

 Lehetőségek? Veszélyek?

 Honnan hova tartasz?

Carpe diem, azaz élj a mának szemlélet híve vagy?

Hiszed vagy nem, különleges vagy. Isten csak Téged teremtett olyannak, amilyen Te vagy.

Ha ez igaz, akkor most mit gondolsz? Csak úgy csinálta? Kicseszésből?

Honnan van az erőd, hogy naponta felkelj és végig csinálj mindent?

Szerintem benned van.

Szerintem, ha ráteszel egy lapáttal, nem kevesebb, hanem több lesz.

Én hiszek benned.

Tényleg!

Nyisd ki a Te ajtód! ❤