Gondolatok

Megoldásfókuszú konzultáció

Megoldásfókuszú konzultáció

Hogy ne így legyen, mint a képen! A megoldásfókuszú terápia (Solution-Focused Brief Therapy, SFBT) területén számos kutatás történt, amelyek rámutatnak ennek a terápiás megközelítésnek hatékonyságára különböző problémák és populációk esetében. Itt néhány példa a...

bővebben
A szülői döntések mögött lévő értékrendszer

A szülői döntések mögött lévő értékrendszer

Az értékek és szülői döntések közötti kapcsolat rendkívül fontos és mélyreható. Ez az egyik amiből adódik a legtöbb párkapcsolati konfliktus is gyermekvállalás után. A szülői döntések gyakran tükrözik azokat az értékeket, amelyek egy adott családban vagy kultúrában...

bővebben
A negatív szokások

A negatív szokások

Én így szoktam... Mi így szoktuk... Ezek a mondatok szolgálhatnak minket, de árthat is nekem. Vagy egy ideig szolgálnak és utána már nem hasznosak. Ez normális és nem szégyen. Nem ciki változni és változtatni. "Boldognak lenni annyi, mint hagyni, hogy a...

bővebben
Szülőcsoportok

Szülőcsoportok

A videó elkészítése óta gyorsan történnek az események és a VI. kerületben is fogok tevékenykedni az Anyatükör kollégáival, így várhatóan leginkább ott lesznek a pénteki szülő csoportok egy mediátor kollégával közösen tartva a Paulay Ede utca 22-24. szám alatt. XVII....

bővebben

 

 

Az egyén és a család rendszerek részeként való megértése kulcsfontosságú ahhoz, hogy teljes képet kapjunk az emberi tapasztalat sokszínűségéről és összetettségéről.

Az egyén, mint a rendszer alapja:

Az egyén az önmagában is egy komplex rendszer. Az érzelmei, gondolatai, értékrendje és tapasztalatai mind egységbe rendeződnek, és befolyásolják a viselkedést és döntéseit. Az önazonosság sajátos kialakítása és az önismeret fejlesztése az egyén rendszerének kulcsfontosságú elemei.

A család, mint hatásforrás:

A családtagok és közeli rokonok közötti kapcsolatoknak hatalmas hatása van az egyén fejlődésére és életútjára. Az itt kialakult minták és viselkedési sémák gyakran formálják az egyén érzelmeit és cselekedeteit. A családrendszer elemzése és megértése segít az öröklött hiedelmek és minták azonosításában, valamint azon dolgozni, hogy azok pozitív irányba változzanak. Az egyén és a család közötti kölcsönhatás rendkívül fontos, és az önismeret és fejlődés során segít abban, hogy megértsük, hogyan alakítja az egyik a másikat, és hogyan lehet pozitív változásokat elérni mindkét szinten.

Miért érdemes részt venned a Transzgenerációs Önismerti Csoportban?

Megoldást nyújtunk a nehézségekre:

Tudjuk, hogy az életben felmerülő problémák néha túl nagy kihívást jelenthetnek. A Transzgenerációs Önismerti Csoport segít abban, hogy a nehézségeket lehetőségekké alakítsd át. Azáltal, hogy megérted önmagad és a családi örökséged, képes leszel megoldásokat találni a problémáidra.

Önfejlődés és önbizalom:

Az a tény, hogy részt veszel a csoportban, azt jelenti, hogy időt szánsz önmagadra és a saját fejlődésedre. Az önértéknövelés és az önelfogadás növeli az önbizalmat, ami az életed minden területén előnyödre válik.

Az önismeret kulcsfontosságú:

Az életünk során hozott minták és örökségek gyakran befolyásolják döntéseinket és viselkedésünket anélkül, hogy tudnánk róla. A csoportban történő részvétel lehetőséget teremt arra, hogy mélyebben megismerd saját magadat, gyökereidet és a múltból hozott mintáidat. Az önismeret az út a pozitív változáshoz és a kiteljesedéshez.

Ezeken felül további előnyök:

Támogató közösség:

A csoportban olyan emberekkel találkozhatsz, akik hasonló utat járnak. Ebben a támogató közegben megoszthatod tapasztalataidat és másoktól is tanulhatsz.

Testreszabott fejlődés:

A csoport nemcsak a családi örökség feldolgozását segíti, hanem lehetőséget nyújt arra is, hogy saját céljaid és erősségeid mentén fejlődj.

    Maradjunk kapcsolatban!

    Zárt Facebook csoport
    szia@dayflykriszti.hu

    A kényelmes és biztonságos fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja. MBN engedély száma: H-EN-I-1064/2013
    Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.