Van olyan, hogy valaki azt érzi, NEM ÖNMAGA. Az az érzés olyan, mint egy hajó, amelyiket ráncigál a szél a vihar közepén, ki van kötve és nem tudja meglovagolni a hullámokat.

A LELKI BÁNTÁSSAL sok embert ki lehet kötözni. Azt érzi nem jó olyannak, amilyennek született.

Nem hiszek a motivációs előadásokban és nem hiszek a tanácsokban sem.
A tudásban viszont annál inkább.

Nem kell zseninek lenni, hogy Nyitott Akadémia könyveket olvassunk, TedX vagy Pál Feri előadásokat nézzünk vagy bármit, ami tudományosan megalapozott.
Előrevivő lehet tanulni valamit, ami arról szól, hogyan működünk mi és ez a világ.

Tanulhatsz olyat is, ami lázba hoz, amit szeretsz, ami Te vagy.
A tanulás azt is jelenti, hogy Te otthon gyöngyöket fűzöl nehezebb és nehezebb minták alapján. Ettől azonban nem leszel egészségesebb mentálisan, lelkileg.
Lépsz előre magad felé, de nem leszel jobban!

Ahogy attól sem, mert egy előadásban azt mondják: Hagyd a múltat, tedd le a bugyrod, lépj előre!

Ez nem ilyen egyszerű.

A szemléletváltás, az elengedés, a kiegyensúlyozottság megteremtése benned egy folyamat. A gyermekkorod meghatározó és nagyon nehezen pótolható tényező ebben a kérdésben.

Az is lehet, hogy nem hiszel sem a pszichológiában, sem Istenben. Nem érted, hogy mások miért nem olyan tökéletesek, mint Te. Szólok akkor, hogy Te sem vagy az. Én sem. Más sem.

Megállni egy percre átgondolni a bűneinket nagyon előrevivő lehet. Kicsit leszállhatunk a magaslóról. Megoldásfókusszal élni nem azt jelenti, hogy ezekkel a bűnökkel nem foglalkozunk. Azt jelenti, hogy tanulunk belőlük és igyekszünk többet nem elkövetni őket.

Nem fog menni a tökéletesség sem. Hiú ábránd. Akkor lesz egy pillanat tökéletes, amikor élvezni tudjuk a maga hibáival együtt. Amikor nincs agyalás a múlton vagy a jövőn. Anyaként nem arra koncentrálsz, hogy lisztes lesz a lakás, a ruha, hanem, hogy a gyermekeddel együtt sütsz. Lelki bántás neki az, ha nem élvezed vele a pillanatot. Lelki bántás saját magadnak is.

De ez, akkor sem ilyen egyszerű. Nem lesz szempillantás alatt valaki új ember. Pontosabban a régi lelkileg kiegyensúlyozott folytatása. Ha már tudod, hogy van dolgod ezzel, megtetted az első nagy lépést magadért.

Legyél jelen velem!